2012 m. Inovatyviausia įmone pripažintas „Kelprojektas“

2012-12-07

Prestižinis šių metų „Inovacijų prizo” apdovanojimas „Inovatyvios įmonės” kategorijoje atiteko didžiausiai šalies transporto infrastruktūros projektavimo bendrovei „Kelprojektas”. VšĮ Lietuvos inovacijų centro ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos rengiamo nacionalinio konkurso komisija „Kelprojektą” išskyrė kaip bendrovę, taikančią moderniąsias technologijas su šiuolaikiniais vadybos metodais bei daug investuojančią į savo darbuotojus. Tai pirmasis „Inovacijų prizo” konkurso įvertinimas „Kelprojektui”.

„Esame orientuoti į nuolatinę pažangą ir siekiame užtikrinti aukščiausią paslaugų kokybę. Šiuo tikslu investuojame į naujausios kartos infrastruktūros projektavimo technologijų diegimą, darbo procesų tobulinimą bei darbuotojų kvalifikacijos kėlimą. Diegiamos inovacijos leidžia mūsų specialistams dar greičiau ir lengviau valdyti darbo procesus bei išnaudoti visas projektavimo programų galimybes. Šis pripažinimas yra stipri paskata tobulėti ir toliau”, – sakė Algimantas Medžiaušis, UAB „Kelprojektas” generalinis direktorius.

„Kelprojektas” yra pirmasis Lietuvoje kelių projektavime pradėjęs taikyti naujosios kartos eismo modeliavimo programą PTV VISSIM, kuri leidžia projektuoti ilgaamžiškesnius, saugesnius ir gamtos taršą mažinančius transporto infrastruktūros objektus. Taip pat bendrovė šiais metais pradėjo diegti vieną pažangiausių pasaulyje dokumentų valdymo sistemą „Autodesk Vault” bei ėmėsi atnaujinti programinę įrangą. 2013 m. „Kelprojekto” investicijos į naujos programinės įrangos pirkimą ir technologijų diegimą sieks daugiau nei 2 mln. Lt.

Inovatoriški projektai bei naujų paslaugų spektras leido „Kelprojektui” pasiūlyti efektyvesnius sprendimus, kurie ne tik sukuria pridedamąją vertę užsakovams, bet stiprina Lietuvos valstybės, diegiančios moderniausius transporto infrastruktūros inžinerijos sprendimus, įvaizdį.

„Kelprojektas” pirmasis Lietuvoje suprojektavo „Turbo” tipo žiedinę sankryžą, išsiskiriančią eismo saugumo ir srautų reguliavimo sprendimais. Taip pat parengė pirmosios rombo formos sankryžos Lietuvoje projektinius pasiūlymus, kuri planuojama įgyvendinti Kaune, rekonstruojant esamą Biruliškių sankryžą. Tokio tipo sankryža yra skirta dviejų, itin intensyvių, kelių eismo srautų reguliavimui. Jų pasaulyje yra vos 20, kurių dauguma suprojektuotos Jungtinėse Valstijose ir kelios – Prancūzijoje.

Vieni ryškiausių pastarųjų metų „Kelprojekto” parengtų objektų – Jakų žiedo rekonstravimo ir „Rail Baltica” projektai. Bendrovė prisideda ir prie jūrų uostų modernizavimo. Naujausias darbas šioje srityje – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto užteršto grunto aikštelės, užteršto grunto iškasimo iš dokų duobių, nusausinimo, saugojimo ir tvarkymo projektas.

„Per daugiau nei penkis mūsų veiklos dešimtmečius „Kelprojekto” specialistai savo patirtį pritaikė jau arti penkių tūkstančių įvairaus dydžio ir sudėtingumo objektų projektavime – dešimtys tūkstančių kilometrų nutiestų ir atnaujintų kelių, gatvių, geležinkelių, plataus pripažinimo ir aukščiausių įvertinimų sulaukę tiltų projektai yra tik dalis „Kelprojekto” indėlio į valstybės transporto infrastruktūros modernizavimą”, – sakė A. Medžiaušis.

Tradiciniu tapęs „Inovacijų prizo” konkursas įgyvendintas aštuntą kartą. Šiemet nugalėtojai paaiškėjo po kelių atrankos etapų, kuomet iš 200 dalyvių buvo atrinkta 50 bendrovių finalisčių, iš kurių nugalėtojomis buvo nominuotos 10 bendrovių dviejose kategorijose, „Inovatyvaus produkto” ir „Inovatyvios įmonės”.

„Inovacijų prizo” konkursas globojamas LR Ūkio ministerijos. Jo tikslas – skatinti verslų mąstymą, technologinę plėtrą bei suteikti įmonėms galimybę įvertinti savo konkurencingumą ir inovatyvumą.